Tp link 8951nd--- help

Messages
3
Mu old BSNL modem died and i needed a new one. I decided to get a wifi one to have convenience of laptop around the home. I bough this TP link 8951ND and anle to connect though the LAN cable but wifi has remained a mystery. It connect but internet does not working pinging shows request timed out. Anyone who has configure TP link can help. Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : xxxxxxx Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : NoEthernet adapter Local Area Connection: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast Ethernet NIC Physical Address. . . . . . . . . : 00-22-19-F1-62-13 Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1 DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, November 12, 2011 11:53:47 AM Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, November 15, 2011 11:53:47AMEthernet adapter Wireless Network Connection: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5006X Wireless Network Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-17-C4-95-F0-BE Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.3 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1 DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, November 12, 2011 11:53:28 AM Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, November 15, 2011 11:53:28AMEthernet adapter Local Area Connection 2: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Personal Area Network Physical Address. . . . . . . . . : 00-24-7E-85-DA-BAThis is getting into my nerves. PLEASE HELP
 

cyberwiz

Senior Member
Messages
2,492
Location
Delhi
check the encryption, they should match on router and windows (if old windows PC)..first disable all encryption and then try
 


Messages
3
check the encryption, they should match on router and windows (if old windows PC)..first disable all encryption and then try

I reset it to factory setting, then again made the as asked above. Then it was not working. The removed the encryption. It worked
I am not sure what encryption error i am making but removing the encryption for wireless its working. Can you suggest next steps to make it sure. I have put the connection as always on
 

cyberwiz

Senior Member
Messages
2,492
Location
Delhi
try different encryptions one by one..viz WEP (weakest), WPA, WPA2 with different algorithms i.e. TKIP, AES and use what works best for u.
 

meetdilip

Computer Addict
Messages
4,309
WEP is very weak for today's standards. Opt WPA2.
 


Messages
3
In continuation with above, I was unable to use with any of security settings, and i was using as free. Recently i tried with WPA, it worked with my office laptop where i have windows 7 but the same is not working form my home one which had windows xp. :(. Unable to understand why this is happening. I am even able to use wifi with my HTC wildfire S
 

Top