Running forum on home pc

uthfull

Uthfull.org
[OP]
Regulars
Mar 1, 2005
463
1
I hope I'm posting this in the right section, if not them I'm extremely sorry I thought that this was the right place.

Well I read the tutorial by someone for installing IPB on home pc.

I have successfully installed IPB 2. But there is one problem

I can access my forum through http://localhost/ http://127.0.0.1/ which are both of course same.

But i can't access my forum through my local LAN i.p.
I had earlier download a software Simple Server WWW from @n@1ogx.com
It worked perfectly fine... the HTML pages were viewable on LAN as well as through no-ip static web address.
I could view the HTML pages by typing http://localhost/ http://127.0.0.1/ and http://10.19.240.*** (my local ip) and http://*****.servemp3.com.

But the forums don't appear on LAN and neither through the static web address.

I don't know anything much in this regard... I just experiment and now I'm stuck.... I desperately need help!!!

I opened the Apache configuration through EasyPHP bu the only thing I tried changing was "ServerName". It was set to localhost. . Then I changed ServerName to my local IP, even the No-Ip static web address I had, but nothing works!!!!


PLEASE PLEASE HELP ME. Don't just view the topic and laugh at me but instead reply and help!!!!

PLEASE I desperately need to get this forum running or else I'm gonna lose a bet worth a 1000 bucks!!!!

I am attaching the tutorial so that you guys can see what I actually did.
View attachment 108

I hope the tech gurus here will solve my problem!!
 

power

supersupersuper...
Regulars
Dec 19, 2004
1,349
4
Seems configuration problem of ur web server it may be listening on loopback interface only . Dig it up and u may change it to listen on 0.0.0.0 (all interfaces)
 

uthfull

Uthfull.org
[OP]
Regulars
Mar 1, 2005
463
1
So what I need to do is to open the Apache config file and set LISTEN to 0.0.0.0 ???If I'm wrong then please correct coz i cudn't get what u meant by all interfaces???I'm sorry if I'm being very dumb, stupid n irritating but I seriously don't know much about this stuff.I am attaching the Apache config file. You can view it and tell me which settings need to be corrected or just correct the settings and post the file here.I changed LISTEN to 0.0.0.0 but then Apache stopped running!!What should I do??
 


anand

Regulars
Regulars
Oct 25, 2004
315
0
No lol, that's crap. If you can access it from your own LAN address as you said but others can't your firewall is interfering there is linkely no other problem.
 

uthfull

Uthfull.org
[OP]
Regulars
Mar 1, 2005
463
1
thats the prob, i can't access it thru my lan add... only localhost!!!
 

power

supersupersuper...
Regulars
Dec 19, 2004
1,349
4
Originally posted by anand@Mar 23 2005, 09:03 PM
No lol, that's crap. If you can access it from your own LAN address as you said but others can't your firewall is interfering there is linkely no other problem.
[snapback]7007[/snapback]
[/quote]


Read properly !! . He was able to access from lan b4r when he had some other web server .




I saw ur config file there is
Listen 127.0.0.1:80

Try changing it to 0.0.0.0:80 (instead of 0.0.0.0 alone) and it should work :)


From ur config
# Listen: Allows you to bind Apache to specific IP addresses and/or
# ports, in addition to the default. See also the
# directive.
#
#Listen 3000
#Listen 12.34.56.78:80
Listen 127.0.0.1:80

#[/b]
change to Listen 0.0.0.0:80

If u still get some prob then put *.*.*.*:80 ( where *.*.*.* is ur lan ip) but 0.0.0.0:80 should work fine though

U can always use backup file if nething goes wrong
 


anand

Regulars
Regulars
Oct 25, 2004
315
0
Power I didn't mean what you said was crap..I just saw lot's of capitals in his post so yeah I was tired and didn't read it properly.
 

power

supersupersuper...
Regulars
Dec 19, 2004
1,349
4
No probs happens manytimes :) SOmetimes me tooo just give posts a quick read :wacko: and that post confused me lil bit at start . Me too was thinking if he was able to access from lan now or b4r :lol: but i figured it out .


I'm sorry if I'm being very dumb, stupid n irritating but I seriously don't know much about this stuff.[/b]

This is what forums are meant for to solve others problems and to get ur probs solved ( beside some fun and timep@$$ :p )
 

uthfull

Uthfull.org
[OP]
Regulars
Mar 1, 2005
463
1
WoW!!!!

It worked, finally!!!!
Code:
0.0.0.0:80
Thx power!!! ure da best!!!

Thx Thx Thx Thx Thx!!!!!

WOWOWOWOWOWOWOWOWOWOW!!!!

Its workin yayayayayaya!!1
 

Similar threads