MTNL auto disconnect problem

  • Thread starter intrigue
  • Start date
  • Replies: Replies 4
  • Views: Views 2,963
intrigue

intrigue

Newbie
Messages
61
Location
NA
ISP
MTNL
I don't know why but my connection is disconnecting/reconnecting itself frequently. It is happening since they doubled my speed from 512kbps to 1mbps.
I also sometimes get Oops! Firefox/Chrome could not find error when opening some sites.

Modem - D-Link GLB- 802C


SNR Margin/Authentication from modem's properties:

DSL Parameters and Status
Vendor ID: 0039
Revision Number: E.37.9.48
Serial Number: 123456789abcdx
Local Tx Power: 12.3 dB
Remote Tx Power: 20.5 dB
Local Line Atten.: 30.5 dB
Remote Line Atten.: 19.0 dB
Local SNR Margin: 41.5 dB
Remote SNR Margin: 8.0 dB
Self Test: Passed
DSL Standard: ADSL2+
Profile: MII
Tx Line Rate: 1021 Kbps
Rx Line Rate: 1145 Kbps
Max Attainable Line Rate(Down Stream): 16136 Kbps




Thanks
 
amish

amish

Star gazer
I got banned!
Messages
24,734
Location
Mumbai
ISP
MTNL Mumbai BB_600 @12mbps
they increased ur upload speeds too... 1mbps upload on old wires will def drop the line frequently.u can try changing modulation to ONLY G.dmtif that doesnt work, they u shud ask them to reduce UPLOAD speed to 512. download will still remain 1mbps.
 
logiccool

logiccool

from my Experience
Messages
384
Location
West Delhi
ISP
Excitel 4Mbps Unlimited, MTNL 2Mbps Unlimited.
NO NEED TO ASK THEM TO REDUCE UPLOAD SPEEED JUST REGISTER COMPLAINT, WAIT AND WATCH. MY CONNECTION IS WORKING FINE WITH 1Mbps upload speed
 
A

anuj kathuria

Regular
Messages
483
Location
New Delhi
ISP
Airtel
it's a bit off the topic but in my case i get disconnections only when modem overheats.. it's just an observation that these days in summers when air conditioner is off then disconnecting problem starts happening after 30 minutes or something and it doesn't connect till i switch it off for 5 minutes... and when AC is on it works without a disconnection for hours....

also since in my case wifi router is placed above the D-Link modem heating can be an issue..


https://www.speedtest.net
http://www.pingtest.net