How to enable UpNp on BSNL type II wifi modem?

dar820

Newbie
[OP]
Sep 5, 2011
3
0
I have a bsnl Type II modem i wana enable upnp for automatic portforwarding is it possible?
 

dar820

Newbie
[OP]
Sep 5, 2011
3
0
I have BSNL VMC AN1020-21 router its wifi enabled and i always use the wifi connection and dont use the wired connection is UPNP possible still?
 


meetdilip

Computer Addict
Regulars
Apr 15, 2009
4,309
159
@ dar820UPnP is a security risk. Better forward the port for your application. Go to portforward.com and check the guides for Nokia Siemens C2110 (similar interface). You can also select the app for which you intend to port forward. You will get a guide explained with screen shots.
 

dar820

Newbie
[OP]
Sep 5, 2011
3
0
dude i want upnp enabled for some reasons... security dosent matter. i know how to portforward not a problem but its a mess always to portforward i dint hv this problem in my earlier router which was wired.
 


Rony

Newbie
Sep 24, 2011
1
0
Hello newbie,I have the same problem, did you get the solution to enable UPNP on VMC AN1020-21 MODEM+ROUTER?
 

meetdilip

Computer Addict
Regulars
Apr 15, 2009
4,309
159
@ Rony, Check the screen shot above. Same for VMC AN1020-21 MODEM+ROUTER.
 

essbebe

MODERATOR
Regulars
Aug 20, 2006
9,804
81
NO. I checked Teracom model userguide TB-1 etc menu options are different.My screenshot in post No7 for C2110. ( with a particular Firmware version.)