Changing router to DHCP

gadgetcrazy

Regulars
Regulars
Messages
1,770
I have triband connection at home. I am using utstar modem given by mtnl and have connected a better router to it. I think my router is connected in static ip mode and i have to assign an ip and manually key in a dns to each of the devices that I have on the network. While this may have its own advantages, I want to switch to DHCP mode wherein I don't have to do this everytime a new device is to be connected. I went into Lan up setting of the router and clicked on use router as dhcp server. Went into network settings of the laptop and clicked on automatically detect ip address. UT left the dns as such. However the Internet did not work though it showed that I was connected to the network. What am I missing?
 

gadgetcrazy

Regulars
Regulars
Messages
1,770
unless u post a couple of pics its difficult to help u out.
Would you like to see screnshots from modem or the router page or both?
 

essbebe

MODERATOR
Regulars
Messages
9,802
I am using utstar modem given by mtnl and have connected a better router to it.
.
Presume you connect in PPPoE "always On" mode
( userID/PW stored in UTSTAR modem WAn page )
Enable DHCP in modem also.
Select Dynamic IP in wifi router. ( Answer No: do you require an ID PW etc )


Presume IP address of modem is 192.168.1.1 and router 192.168.2..1
Still problem give details of modem make/number and router make/number.
Feedback.
 

kickass

Super Adm1n
Regulars
Messages
1,470
Location
Mumbai
Would you like to see screnshots from modem or the router page or both?
router page. also tell me wat ip is assigned to ur router by the modem. is it 192.x.x.x?
 


gadgetcrazy

Regulars
Regulars
Messages
1,770
.
Presume you connect in PPPoE "always On" mode
( userID/PW stored in UTSTAR modem WAn page )
Enable DHCP in modem also.
Select Dynamic IP in wifi router. ( Answer No: do you require an ID PW etc )


Presume IP address of modem is 192.168.1.1 and router 192.168.2..1
Still problem give details of modem make/number and router make/number.
Feedback.
I am not at home right now, so screen shots wont be possible. I am on PPPoE mode on modem. I dont think DHCP enabled in the modem. I did enable dynamic ip in the router but then DHCP was not enabled in the mode. IP address of the router is 10.0.0.1 and my devices thus have ip address 10.0.0.2 10.0.0.3 and so on.
Modem is UTstar UT300R2U
Router is netgear but the model number I dont remember

----------

router page. also tell me wat ip is assigned to ur router by the modem. is it 192.x.x.x?
Ip assigned is 10.0.0.1
 

Similar threads


Top