Triband Disconnects

internetstatic

Newbie
[OP]
Jan 8, 2007
39
0
I know I posted this sometime ago; but I guess you need the right forum for the right questions. So here I go again....Since the conversion to 2Mbps on my triband 590NU plan, I have been having worrisome nights. I am unable to connect to the internet anytime after 12.00am in the night and 8.00am in the morning. This has been happening for the past one week. During the day it works perfectly fine.At night the ADSL link lights stop blinking after trying once and the router doesn't attempt to connect again. BUT! during the day it will go crazy trying to reconnect if the link were to fail.Any clue what's going on? :unsure:
 

coolbuddy_79

The Coolest One!!!
Regulars
Jan 30, 2005
3,509
27
man!!! to my surprise i've found that the SNR margin keeps on going down :eek:like when i restarted my modem, it was 31 and it kept on dropping and it went down till 12... :huh: what the heck is going on??? :angry:
 

internetstatic

Newbie
[OP]
Jan 8, 2007
39
0
Hmm... My triband connection was up yesterday night from 12.00 am onwards, which was a relief. Dunno whether meeting the local SDE did the trick?I realised that some of the websites aren't opening up since the 2Mbps upgrade. viz.microsoft.com (times out)citibank.co.in (timesout)blogger.com (timesout)Checked yesterday night even my SNR was hovering around 13 yesterday? :eek: I dont' know whether I should be bothered about it though.
 


azeter

Newbie
Jan 10, 2007
12
0
yeah it does diconnect like carzy very very frequently but this is the speed i get "Time to Download: 24.766second(s) Your Bandwidth: 1822.78Kbps (1.780Mbps)".which is so strange but then why does it disconnects so often.
 

sid_c

nO0B
Regulars
Sep 12, 2006
137
2
welcome to the club buddy...my snr has been between 10-12 since saturday's 2mbps upgrade...and disconnections have been occuring every 30 mins on average :(
 

coolbuddy_79

The Coolest One!!!
Regulars
Jan 30, 2005
3,509
27
SNR pretty constant at 28 now :) would be better if it crosses 30 :D
 


internetstatic

Newbie
[OP]
Jan 8, 2007
39
0
QUOTE(internetstatic @ Jan 10 2007, 07:15 PM) [snapback]74419[/snapback]
I realised that some of the websites aren't opening up since the 2Mbps upgrade. viz.
microsoft.com (times out)
citibank.co.in (timesout)
blogger.com (timesout)[/b]

Any help on these websites will be appreciated?
 

coolbuddy_79

The Coolest One!!!
Regulars
Jan 30, 2005
3,509
27
these sites are opening perfectly fine at this end...can't really say why r u not able to open time...may be u'd like to play with the DNS...keep posted...
 

internetstatic

Newbie
[OP]
Jan 8, 2007
39
0
231 kBps on HTTP downloads
192+ kBps on torrents
130+ kBps on limewire

on my current router settings, without any disconnects. I have attached images for you to look at, let me know if I should tweak it any further.


http://imageshack.us" target="_blank">http://img391.imageshack.us/img391/1579/lansettingslb6.png


http://imageshack.us" target="_blank">http://img391.imageshack.us/img391/3226/ppoeonrouterxf5.png