Airtel Unable to provide speeds more than 2 Mbps in chennai

Kihtrak

Newbie
[OP]
Regulars
Jan 30, 2011
53
5
Chennai
I am from Chennai, and i requested for Rapid 30 (8 Mbps plan). Today i got a call from customer care stating "Sir technically 8 Mbps plan is not feasible in your area". I am living in Adyar one of the Prime area in Chennai. To my astonishment i requested for the same plan before 3 years and the reply i got from the customer care was the same(Sir technically 8 Mbps plan is not feasible in your area). I don't understand why airtel advertise stating we can provide broadband speeds upto 20 Mbps , when they cannot provide more than 2 Mbps. I believe airtel haven't upgraded their network connectivity from their initial launch. I am using airtel broadband from the year 2000 and i haven't seen a single wire changed in these 10 Years.I request everyone from Chennai region to go through the plan details in airtel.in website before giving the request.You will be brainwashed by their marketing people to go for some useless plan.
 

baba009

Newbie
Regulars
Feb 6, 2009
54
0
hi frnd i am from Triplicane area. 2days back request for Rapid 80 they said its available in Chennai.
 

Kihtrak

Newbie
[OP]
Regulars
Jan 30, 2011
53
5
Chennai
They told me the same thing i requested to change my plan to rapid 30 on 20th sep and they called me today and told technically it is not feasible. I am in Kasturiba Nagar,Adyar.
 


sandeeprao

Newbie
Regulars
Jan 2, 2009
84
0
They told me the same thing i requested to change my plan to rapid 30 on 20th sep and they called me today and told technically it is not feasible. I am in Kasturiba Nagar,Adyar.

Not sure about 8 mbps, but I was using 4 mbps until last month.

I am from Besant Nagar area.

The connectivity was alwatys good, but was not happy with CC part and so switched over to another service provider.
 

christy_lenin

Newbie
Apr 5, 2008
15
0
I am near Velachery and they to me due to some technical reason it is not feasible. Early when i asked to migrate from 2 mbps to 4 mbps they said the same reason and i disconnected the service and the next day they provided me with 4 mbps. I think i have to do it again :)
 


rsatbf

Regular
Regulars
Feb 2, 2011
963
134
Chennai
The problem is that in areas where their subscribers are more, their bandwidth is maxed out. So they will be unable to provide higher bandwidth. I recently moved out of Airtel to BSNL for the same reason.
 

WizZ

Regular
Regulars
Apr 2, 2008
265
7
Surat
here in gujarat also , they say they can max provied 2mbps in Surat.. and the funny part is i am on 2mbps/4mbps combo plan and i do get 4mbps at night
 

sandeeprao

Newbie
Regulars
Jan 2, 2009
84
0
Not sure about 8 mbps, but I was using 4 mbps until last month.

I am from Besant Nagar area.

Switched back to Airtel and 8 Mbps plan.
 

rsatbf

Regular
Regulars
Feb 2, 2011
963
134
Chennai
Switched back to Airtel and 8 Mbps plan.

Are you getting 8mbps? Watch out. They changed my plan to 4Mbps though there was no feasibility in my area, as I was terminating my connection. I was getting a speed of