Problem In Configuring Wireless Router

amitdasmarty

Newbie
[OP]
Oct 9, 2006
29
1
Hi All. I have set up my data one with DLINK 502T Modem. Now I am trying to set up my Netgear Wireless router ( WGT624) with it.problems faced , 1. When i install the netgear using the instructions it stops responding when it says " restarting your network".2. First time i could get the router login screen , but then i am not able to access it using 192.168.1.13. I realised that this is the same IP as that of the DLINK Modem. So i changed the DLINK modem IP , but still no gain !!!Some one please help !!! Otherwise I will have to sell / throw my new 108mbps netgear router !!Thanks-A
 

seshu

Listener
Regulars
Mar 31, 2006
1,255
7
^ now are you able to login to the router & the modem ?
which address you are using for modem ?
you may see : changing router's IP

you will be able to configure 502T + WGT624 for your
system . someone will provide the guidance . It may take
a few days . dont worry ... ...
 

amitdasmarty

Newbie
[OP]
Oct 9, 2006
29
1
I can access the modem when the router is not connected. The minute I plug in my router i cannot connect to any of the devices and no internet is available.

I have tried to reset the router also but I guess there is someting else which I dont know is missing.

Thanks for the help..
QUOTE(seshu @ Oct 11 2006, 07:51 AM) [snapback]64848[/snapback]
^ now are you able to login to the router & the modem ?
which address you are using for modem ?
you may see : changing router's IP

you will be able to configure 502T + WGT624 for your
system . someone will provide the guidance . It may take
a few days . dont worry ... ...
[/b]
 


amitdasmarty

Newbie
[OP]
Oct 9, 2006
29
1
I am able to reach my NETGEAR router now. I have a different IP for the MODEM and diff for the ROUTER. But now I do not get INTERNET connection. In the Setup Wizard of NETGEAR it says internet connection is there but i am not able to test it by hitting any site.

I am missing someting here..any ideas guys...

QUOTE(amitdasmarty @ Oct 11 2006, 08:41 AM) [snapback]64852[/snapback]
I can access the modem when the router is not connected. The minute I plug in my router i cannot connect to any of the devices and no internet is available.

I have tried to reset the router also but I guess there is someting else which I dont know is missing.

Thanks for the help..
[/b]
 

sundar_milo

Regular
Regulars
Dec 29, 2005
108
1
i have Netgear WGR v614 wireless router and i use the ip 192.168.0.1 and not 192.168.1.1
 


austinium

Newbie
Mar 14, 2006
17
0
Hey amit, this is just in case the posts didnt fix it. BSNL uses a PPPoE connection, so when netgear router's configuration page asks you if your ISP requires a login name and password say yes, Now on MTNL the user name is your phone number and the password is your CA Number(you can look this up from ur phone bill). You can change your password to something else later from BSNL's website but the username is fixed.hope this helps...cheers
 

amitdasmarty

Newbie
[OP]
Oct 9, 2006
29
1
Phew.... :rolleyes: Finally my Netgear could manage to taste the net..the trick was in changing the ip address with a diff sub domain..

Thanks for that post u forwarded me Seshu..

And thanks to everyone who replied ..

Hey Austin..i did not require to enter my uid/pwd since they were already in the modem settings..but thanks anwyays..




QUOTE(austinium @ Oct 11 2006, 08:11 PM) [snapback]64908[/snapback]
Hey amit, this is just in case the posts didnt fix it. BSNL uses a PPPoE connection, so when netgear router's configuration page asks you if your ISP requires a login name and password say yes, Now on MTNL the user name is your phone number and the password is your CA Number(you can look this up from ur phone bill). You can change your password to something else later from BSNL's website but the username is fixed.

hope this helps...cheers
[/b]