dd-wrt asus rt-n13u b1

winXPHE

Newbie
[OP]
Apr 26, 2008
8
0
hey i just got a asus rt-n13u router and flashed with latest dd-wrt.
can someone help me configure it to connect the lan1 port to my PC to browse. my settings backup from my modem is given here. what settings should i apply in dd-wrt and where
Code:
thanks for the help folks.
ordered a d-link 2520u modem. will get here next month
 

winXPHE

Newbie
[OP]
Apr 26, 2008
8
0
--edited-- maybe he doesnt need help now
i do need your help
see the problem is i got dd-wrt on my router and the adsl modem works without issues
what happens is after a hard reset, the wan ip shows but when i change the wan settings from automatic dhcp server to ppoe and enter my isps username and pass and the dns1 and dns2 then the damn wan ip goes to 0.0.0.0
i tried numerous hard resets. the 30/30/30 reset and everything.
it all turns to normal once i reboot but i cant enter the adsl ppoe settings and get it to work

should i try cloning mac address? how do i get my PCs MAC address

sorry bout the double post. didnt see it the first time when the prompt said that the post requires moderation. i thought it was a problem with the internet

any help would be appreciated

----------

edit btw i need help with dd-wrt and not the default firmware. the default firmware connected without issues. but i require dd-wrt for transmission and wget
 

kickass

Super Adm1n
Regulars
Oct 3, 2011
1,470
231
Mumbai
use ipconfig/all in dos to get mac address. are u connecting ur router to the modem or does ur router have a adsl port?
 

cyberwiz

Senior Member
Regulars
Mar 11, 2005
2,483
46
Delhi
@winxp did u put the adsl modem in bridge mode and disable DHCP?connecting with DD-WRT after that should be fairly simple...umm and u dont need to clone any mac id's
 


winXPHE

Newbie
[OP]
Apr 26, 2008
8
0
@kickass. no the asus router flashed with dd-wrt does not have a adsl port. im connecting the ethernet port from the adsl modem to the router wan port and the lan1 port of the router goes to my PC. router ip is set as 192.168.2.1 and modem ip is set as 192.168.1.1@cyberwiz. no i dont know how. can you please tell me how
 

winXPHE

Newbie
[OP]
Apr 26, 2008
8
0
@kickass: no i have a adsl modem/router from which the ethernet port is given to the dd-wrt flashed routers wan port and the lan1 from the router is given to PC. modem ip is 192.168.1.1 and router is 192.168.2.1@cyberwiz: no i dont know how. could you be kind enough to give me instructions on how to do it for ut300r2u modem.i will be getting the d-link 2520u in a few days so can it be done without issues on it?
 

cyberwiz

Senior Member
Regulars
Mar 11, 2005
2,483
46
Delhi
search in the MTNL imp links sections..there should be a thread abt that by me..sometimes some versions of DD-WRT may not work on certain routers try an earlier/different version of DD-wrt for your router..
 

winXPHE

Newbie
[OP]
Apr 26, 2008
8
0
search in the MTNL imp links sections..there should be a thread abt that by me..sometimes some versions of DD-WRT may not work on certain routers try an earlier/different version of DD-wrt for your router..
well v24preSP2 is the only version the rt-n13u b1 supports on the downloads page in dd-wrt.
well ill look but ill get a d-link 2520u tomorrow. hopefully bridging settings will be easy on it