Wireless Internet not working with Netgear Wireless-N 150 ADSL2+ Modem Router DGN1000

arindamp

Newbie
[OP]
Oct 31, 2009
11
0
I have a Netgear Wireless-N 150 ADSL2+ Modem Router DGN1000, which I am using with my MTNL broadband. I am facing a peculiar problem. I am able to connect to the Internet using my LAN port. But I am unable to connect to the Internet using my wireless adapter. I am attaching some screenshots. Please help.

Router Status
Network and Sharing Center
Network Connections
 

arindamp

Newbie
[OP]
Oct 31, 2009
11
0
No. Here are my details.H:\Users\arindamp>ipconfig/allWindows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : turing-machine Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : NoEthernet adapter Local Area Connection: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Fast Ethernet Physical Address. . . . . . . . . : 00-1B-38-9C-CD-6C DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::b91f:6970:39f7:d6f6%11(Preferred) IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.2(Preferred) Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Lease Obtained. . . . . . . . . . : 28 October 2011 7:03:23 PM Lease Expires . . . . . . . . . . : 29 October 2011 7:03:23 PM Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1 DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1 DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 285219640 DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-0F-69-E6-2A-00-1A-73-D9-EB-C4 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1 NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : EnabledWireless LAN adapter Wireless Network Connection: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 802.11g Network Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-1A-73-D9-EB-C4 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::a43d:c2f6:4aab:275%8(Preferred) IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.4(Preferred) Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Lease Obtained. . . . . . . . . . : 28 October 2011 7:34:26 PM Lease Expires . . . . . . . . . . : 29 October 2011 7:34:25 PM Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1 DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1 DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 134224499 DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-0F-69-E6-2A-00-1A-73-D9-EB-C4 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1 NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
 

q12345rt

Newbie
Regulars
Aug 17, 2011
97
1
I don't have exact solution. May be you can try 1) changing wireless channelor2) Reset the router and configure againOr3) check with some one's laptop whether its problem with Adapter or router configuration.
 


essbebe

MODERATOR
Regulars
Aug 20, 2006
9,804
81
lower the MTU value and try.post in your ISP's forum.confirm LAN mode is working.
 

arindamp

Newbie
[OP]
Oct 31, 2009
11
0
1. Tried w/o any success.2. Point taken essbebe.3. LAN mode is working, wireless also connecting. Only wireless Internet is not working.
 

essbebe

MODERATOR
Regulars
Aug 20, 2006
9,804
81
(1)Upgrade drivers
DGN1000
(2)Minor problem likely.if ssid appears in laptop
try without any security key. No MAC filter.
(3)
A screen shot of wifi settings page will help. to diagnose.

(4) Check this emulator. pages may be similar. Click each menu item.
NETGEAR Router

Confirm you selected PPPoE(always On" ) id/pw stored in modem /router.
 

partha1955

Newbie
Aug 15, 2012
2
0
Dear, is your laptop a older one. Because the wireless modem adopts N standard. Older laptops adopts b g standards. Is your nighbours SSID appear in your laptop. Then to wireless set up change the wireless mode from 802.11 bgn to 802.11bg and channel 11. And make similar change in your laptop wireless lan which will read like 802.11 abg to 802.11b g channel 11. I think this trick will work. Because it worked for me. Partha.