Slow Browsing

josephprashant

Newbie
[OP]
Jan 21, 2006
34
0
I am from Navi Mumbai and have been facing slow browsing issue for the past month.When I ping to the sam server ip and gateway ip, i get continous responses; however when i ping to yahoo, hotmail, google, etc, there are too many timeouts which explains the slow browsing. Are others facing similar issues or know the solution for this. I have been complaining about this for the past month; however it seems that Sify doesn't have a solution for this.Ping log to hotmail website is as follows:Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=333ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=324ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=332ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=335ms TTL=49Request timed out.Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=341ms TTL=50Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=340ms TTL=50Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=323ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=333ms TTL=49Request timed out.Request timed out.Request timed out.Request timed out.Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=341ms TTL=50Request timed out.Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=343ms TTL=50Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=340ms TTL=50Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=333ms TTL=49Request timed out.Request timed out.Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=338ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=349ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=333ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=1542ms TTL=50Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=1917ms TTL=50Request timed out.Request timed out.Request timed out.Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=4033ms TTL=50Request timed out.Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=1434ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=1029ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=722ms TTL=49I ping hotmail, google and yahoo simultaneously and the timeouts are linked. Any suggestions?
 

power

supersupersuper...
Regulars
Dec 19, 2004
1,349
4
Code:
E:\>ping google.com -tPinging google.com [64.233.187.99] with 32 bytes of data:Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=286ms TTL=239Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=288ms TTL=239Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=289ms TTL=239Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=286ms TTL=239Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=282ms TTL=239Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=290ms TTL=239Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=289ms TTL=239Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=287ms TTL=239Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=289ms TTL=239Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=290ms TTL=239Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=290ms TTL=239Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=286ms TTL=239Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=289ms TTL=239
Code:
Pinging 68.142.226.46 with 32 bytes of data:Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=339ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=336ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=341ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=340ms TTL=50Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=348ms TTL=50Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=345ms TTL=50Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=350ms TTL=50Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=344ms TTL=50Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=334ms TTL=50Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=341ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=326ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=339ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=337ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=328ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=342ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=349ms TTL=49Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=341ms TTL=50Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=344ms TTL=50Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=340ms TTL=49
Me too from navi mumbai . Maybe theres a problem with ur wire or something .
 

Rush

Regulars
Regulars
May 14, 2005
301
0
Nope, i dont see a problem with the wire if he is getting no packet loss whilst pinging the gateway .... siffy problem for sure..
 


josephprashant

Newbie
[OP]
Jan 21, 2006
34
0
Originally posted by d3Fi4nt@Feb 7 2006, 11:03 PM
Nope, i dont see a problem with the wire if he is getting no packet loss whilst pinging the gateway ....  siffy problem for sure..
[snapback]41643[/snapback]
[/quote]


Thanks for the comments. I am not able to understand the cause of the issue, neither them. The switch was replaced yesterday, without luck. :(


power, can you confirm the constant replies by running it for more than 3 minutes.
 

humm

YoYo!
Regulars
Oct 8, 2005
180
0
Well I am also from Navi Mumbai and ping result is here..But surfing speed is normal for me. MSN/Hotmail/Google load in abt 2-5 sec for me!C:\>ping sify.comPinging sify.com [202.144.65.205] with 32 bytes of data:Reply from 202.144.65.205: bytes=32 time=44ms TTL=118Reply from 202.144.65.205: bytes=32 time=35ms TTL=118Reply from 202.144.65.205: bytes=32 time=40ms TTL=118Reply from 202.144.65.205: bytes=32 time=40ms TTL=118Ping statistics for 202.144.65.205: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 35ms, Maximum = 44ms, Average = 39msC:\>ping google.comPinging google.com [72.14.207.99] with 32 bytes of data:Reply from 72.14.207.99: bytes=32 time=274ms TTL=239Reply from 72.14.207.99: bytes=32 time=280ms TTL=239Reply from 72.14.207.99: bytes=32 time=277ms TTL=240Reply from 72.14.207.99: bytes=32 time=275ms TTL=240Ping statistics for 72.14.207.99: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 274ms, Maximum = 280ms, Average = 276ms
 

srikanthmsp

Newbie
Regulars
Feb 8, 2005
77
0
think i have a perfect sify network i didnt even get a single packet after pinigin google.com
 


boygr8

Regulars
Regulars
Apr 3, 2005
1,924
15
Looks like connectivity issue b/w ur CTO and Sify.....see if other users on LAN face same prom....also ping ur local gateway with higher load say 1000 bytes
 

josephprashant

Newbie
[OP]
Jan 21, 2006
34
0
Originally posted by boygr8@Feb 8 2006, 11:21 PM
Looks like connectivity issue b/w ur CTO and Sify.....see if other users on LAN face same prom....also ping ur local gateway with higher load say 1000 bytes
[snapback]41701[/snapback]
[/quote]


Thanks for the suggestion. Have a look at this (ping replies from gateway with higher load. I had tried this earlier when pinging websites, not the gateway). Now, that there are request timeouts, what does it exactly imply.

D:\Documents and Settings\Pat>ping 10.10.251.1 -t -l 1024

Pinging 10.10.251.1 with 1024 bytes of data:

Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Request timed out.
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Request timed out.
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
Reply from 10.10.251.1: bytes=1024 time=3ms TTL=255
 

boygr8

Regulars
Regulars
Apr 3, 2005
1,924
15
This implies problem with LAN i.e b/w u and ur CTO. I was in a similar situation. But since pings in Delhi outside ur own LAN are blocked.....i cud not ping sites like googleI had good replies with normal load (32 bytes) but with load like 1200-1300 i had almost total timeouts. So Prom is definitely with ur Local CTO's Network.......Keep on calling Sify and ur CTO.....take screenshots of pings and send them to Sify.There could be a network worm or collosion or prom with some wires or hubs....thats ur CTO's headache and dont give ur CTO the service charge unless he corrects his network
 

bigbaloon

Newbie
Jan 23, 2006
20
0
Originally posted by josephprashant@Feb 6 2006, 10:19 PM
I am from Navi Mumbai and have been facing slow browsing issue for the past month.

When I ping to the sam server ip and gateway ip, i get continous responses; however when i ping to yahoo, hotmail, google, etc, there are too many timeouts which explains the slow browsing. Are others facing similar issues or know the solution for this. I have been complaining about this for the past month; however it seems that Sify doesn't have a solution for this.

Ping log to hotmail website is as follows:

Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=333ms TTL=49
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=324ms TTL=49
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=332ms TTL=49
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=335ms TTL=49
Request timed out.
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=341ms TTL=50
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=340ms TTL=50
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=323ms TTL=49
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=333ms TTL=49
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=341ms TTL=50
Request timed out.
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=343ms TTL=50
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=340ms TTL=50
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=333ms TTL=49
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=338ms TTL=49
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=349ms TTL=49
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=333ms TTL=49
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=1542ms TTL=50
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=1917ms TTL=50
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=4033ms TTL=50
Request timed out.
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=1434ms TTL=49
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=1029ms TTL=49
Reply from 68.142.226.46: bytes=32 time=722ms TTL=49
I ping hotmail, google and yahoo simultaneously and the timeouts are linked. Any suggestions?
[snapback]41588[/snapback]
[/quote]


try configuring ur link speed/duplex mode.earlier even i was facing the same prob but after many complains the sify guy came to my place and he solved the prob.
he did the setting in the duplex mode section by choosing the 10 half mode.Hope this solves ur problem.