Problem In Autodial

might_it_guy

Newbie
Messages
19
iam facing the net disconnectivity problem.the net is disconnecting very oftenly and again connecting.this problem is occured after i made autodial of my SMARTAX MT841.after that very oftenly,the "act signal light is off or stay without on-off" for sometime.the color of LINK display light is changed to orange after AUTODIAL.i getting d/w rate is low.can anyone suggest how i solve this problem.
 

seshu

Listener
Messages
1,255
ISP
BSNL Dataone
^ change modem's configuration to Bridged modeand check the stability of connection . Use a dialerto connect . if the connection is okay in Bridged modethen you can find out the reason(s) for the problem .
 

might_it_guy

Newbie
Messages
19
QUOTE(seshu @ Oct 13 2006, 05:05 PM) [snapback]65188[/snapback]
^ change modem's configuration to Bridged mode
and check the stability of connection . Use a dialer
to connect . if the connection is okay in Bridged mode
then you can find out the reason(s) for the problem .
[/b]

Mr.seshu i try for that one what u said,but i din't succed,i don't know how to do.can suggest me the procedure,please :(
 


seshu

Listener
Messages
1,255
ISP
BSNL Dataone
^ Assuming that you know your user name & password ;

power on your modem

take a safety pin & push it into reset hole of modem to
press a switch inside for about 10 sec . this will reset
modem to Bridged mode .

if you are using win XP , make a new internet connection
dialer . enter your user name & password to connect .

for other windows system , use RASPPPOE dialer sw
(www.raspppoe.com) to connect to the net .

check the stability of the connection & report back .
 

might_it_guy

Newbie
Messages
19
QUOTE(seshu @ Oct 13 2006, 10:08 PM) [snapback]65243[/snapback]
^ Assuming that you know your user name & password ;

power on your modem

take a safety pin & push it into reset hole of modem to
press a switch inside for about 10 sec . this will reset
modem to Bridged mode .

if you are using win XP , make a new internet connection
dialer . enter your user name & password to connect .

for other windows system , use RASPPPOE dialer sw
(www.rasppoe.com) to connect to the net .

check the stability of the connection & report back .
[/b]


It's working,Than God. :lol:
Thank u very very much Mr.Seshu
 

might_it_guy

Newbie
Messages
19
Mr.Sehu,the problem is clear,but see the picture below

http://img149.imageshack.us/my.php?image=bsnlwz8.jpg

I can't understand how this happened,can u pls help me.
 


seshu

Listener
Messages
1,255
ISP
BSNL Dataone
^ I didnt get it , could you tell what has happened ...you are working with windows XP - right ? generallyhow many connections are shown at system tray ?
 

might_it_guy

Newbie
Messages
19
Iam using Windows XP,when i connected to net via usb,there are two icons in network connections(one is my lan card network icon,the other one is my net icon[dialup icon]).after i connected to net via lan.there must one icon(lan is connected).i changed to autodial previously u knw abt that.i solved using reset the modem.after that i connected via usb.so,obvisouly,there must be two icons in network connections.but i saw three[one for dialup icon,the system lan icon and the another lan icon which specifying that u'r connected.
u can see that another LAN CONNECTION[Local Area Connection 2] is showinh in the taskbar as well as in network connections.

http://imageshack.us
 

seshu

Listener
Messages
1,255
ISP
BSNL Dataone
^ I hope someone with windows XP will be able to
respond to the above confusion ... I'm trying to
findout what is wrong from your image & its details ...
 

pushkar

Regulars
Messages
166
ISP
BSNL DataOne
Its perfectly allright. When you connect via USB while not using autodial, then two connections appear in tray icon besides your LAN connection. There is no problem.
 
Top